Zeelandia AB utvecklar, tillverkar och marknadsför råvaror för främst bagerier och konditorier, men även för choklad- och konfektyrindustrin samt livsmedelsindustrin.

Vi är idag en av de ledande aktörerna på marknaden för bageri- och konditoriingredienser. Tyngdpunkten i vårt erbjudande ligger i ett omfattande egenproducerat sortiment. Sedan 2006 ingår vi i holländska Zeelandiakoncernen som har ca 3000 anställda i 30 länder. Koncernen omsätter ca 500 miljoner euro och har försäljning i ett 100-tal länder. Vårt huvudkontor, med produktion och lager finns i Stenkullen, Lerums kommun, ca 2 mil nordost om Göteborg.

  

HR-Partner tillZeelandia AB

Vi letar efter någon som självständigt kan ta sig an och fortsätta utveckla HR-arbetet på Zeelandia. Idag är vi ca 65 anställda och har under de senast åren arbetat fram både HR-processer och rutiner. Som HR-Partner på Zeelandia har du en bred roll, som är både operativ och strategisk. Du är inblandad i många olika HR-processer och frågor. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:


  • Att stötta och vägleda företagets chefer i arbetsrättsliga ärenden, rehabilitering, motivation, lön och villkor

  • Tolkning och tillämpning av Kollektivavtal

  • Arbeta operativt och strategiskt med rekrytering

  • Samordna och kontrollera arbetsmiljöarbetet

  • Hålla i introduktionsmöten och anordna personalaktiviteter

  • Upprätta anställningskontrakt, intyg och rapporter

  • Driva HR-arbetet framåt, skapa och utveckla relevanta HR-processer och policydokument som stödjer företagets affärsmodell och övergripande mål

Vem tror vi att du är?

Du har minst tre års erfarenhet av brett HR-arbete såsom chefsstöd, rekrytering, arbetsrätt, rehabilitering och administration. Vi tror att du har en akademisk examen inom personal och arbetsliv eller annan likvärdig utbildning.  

För att passa in i rollen behöver du vara självständig, driven, kavla upp ärmarna där det behövs och inte vara rädd för att fatta beslut. Du är prestigelös, positiv och har lätt för att komma överens med olika personer och skapa förtroende. Du sprider en härlig energi omkring dig, har nära till skratt men har samtidigt en hög integritet i din yrkesroll.

Sista ansökningsdag är den 27 april. Intervjuer kommer hållas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast. Märk din ansökan med ”HR-Partner”, och skicka till e-post:rekrytering@zeelandia.se

Om du har några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Ditte Olsson (Financial Manager) på telefon 0302-252 11, eller Johanna Robb på telefon 076-542 52 33.

 

 

Arbetstid/sysselsättningsgrad                                                              Tillträde
Heltid                                                                                                         1:a juni, eller efter överenskommelse

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning 6 månader