Almanacka 2019

Blodapelsintårta

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Kokosbotten
Mormors Ljusa kaka 1 000 g
Kokos 200 g
Rapsolja 300 g
Vatten 500 g
Blodapelsingelé
Kessko Blodapelsinmousse 200 g
Vatten (Varmt) 400 g
Blodapelsinmousse
Kessko Blodapelsinmousse 200 g
Vatten 250 g
Grädde 1 000 g
Kardemummamousse
Kessko Neutral Gräddmousse 150 g
Vatten 200 g
Kardemumma 10 g
Grädde 1 000 g

Arbetsbeskrivning

    Kokosbotten

    Blanda ingredienserna på låg hastighet i 4 min. Fördela smeten i 16 cm anslagsringar. Baka av i 180°C i ca 20 min.

     

    Blodapelsingelé

    Vispa ihop moussepulvret med vatten. Fördela i tre stycken 16 cm silikonformar. Fryses.

     

    Kardemummamousse

    Vispa grädden löst. Lös upp moussepulvret i vatten. Tillsätt kardemumma och blanda ner i grädden. Fördela moussen i tre stycken 16 cm silikonformar. Fryses.

     

    Blodapelsinmousse

    Vispa grädden löst. Lös upp moussepulvret i vatten och blanda ner i grädden.

     

    Montering

    Dela en kokosbotten i tre och placera i botten av 3 st 18 cm silikonformar eller anslagsringar. Ta ut blodapelsingelén och kardemummamoussen från frysen och placera på botten. Fyll upp tårtan med Blodapelsinmousse. Fryses.

    Ta ut tårtan och spraya med röd och gul kakaospray. Dekorera efter eget tycke och smak.