Almanacka 2019

Mormors Pärontosca

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Mormors Ljus Kaka 2 000 g
Vatten 800 g
Rapsolja 800 g
Mormors Chokladkaka 2 000 g
Vatten 960 g
Rapsolja 620 g
Toscamassa 1 000 g
Pecannötter 250 g
Valnötter 250 g
Fruktfyllning Päron

Arbetsbeskrivning

    Mormors Ljusa Kaka

    Väg upp ingredienserna och blanda med vinge i 5 min på låg hastighet. Häll upp smeten i kapselform.

    Baka av i 180°C ca 30 min.

     

    Mormors Chokladkaka

    Väg upp ingredienserna och blanda med vinge i 5 min på låg hastighet. Häll upp smeten i en kapselform.

    Baka av i 180°C ca 30 min.

     

    Tosca

    Smält toscamassan i kastrull. Krossa pecannötter och valnötter. Tillsätt dem i toscamassan.

     

    Montering

    Dela Mormors Ljusa Kaka och Mormors Chokladkaka på mitten.

    Placera chokladbottnarna i varsin kapselform. Stryk ut ett lager Fruktfyllning Päron över bottnarna.

    Lägg sedan på de ljusa bottnarna.

    Stryk ut toscan på det översta lagret. Bränn av toscan i 210°C ca 10 min. Låt svalna.

    Skär upp bitar i önskad storlek.