Månadens bröd
Julkaka med Vörtbrödsbas

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Vörtbrödsbas 1 000 g
Bagerivetemjöl 500 g
Bagerisikt 800 g
Pano Lux /Vetelyx 200/240 g
Gul Sirap 200 g
Jäst 100 g
Vatten 1 000 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.

    Väg upp degen i 400 g bitar rundriv, låt vila i ca 15 min

    Kavla ut kakor på ca 3 mm

    Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av

     

     

     

    Körtid i maskin: 5 min långsamt, 3 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Viltid: ca 15 min

    Baktid ca:5min(stickugn)                                        

    Bakas utan ånga.                                                       

    Jästid ca: 40 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 250°C

    Färdigbakas: 250°C