Månadens bröd
Julknäcke med Vörtbrödsbas

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Vörtbrödsbas 1 000 g
Vatten 1 000 g
Jäst 80 g
Bagerivetemjöl 500 g
Mörkbrun Sirap 200 g
Stenmalet Rågmjöl 250 g
Fullkornsvetemjöl 250 g
Margarin 50 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg

    Kavla ut degen så tunt det går förslagsvis 1,5mm

    Sporra ut kvadrater eller rektanglar eller stansa ut rundlar i valfri storlek. Nagga väl och dekorera med valfri fröblandning och lägg knäckebrödet på plåt.

     

    Körtid i maskin: 5+ 3min.

    Degtemperatur: 27°C.

    Jästid, ca: 30 + 15 min. i rumstemp.

    Baktid ca: 20 min.

    Ingångstemperatur: 150°C.

    Färdigbakas i: 150°C.