Månadens Ingrediens
Kneip med Rustibas

Recept

Ingredienser Vikt / Volym Enhet
Rustibas 500 g
Jäst 70 g
Bagerivetemjöl 1 000 g
Roggie M 160 100 g
Grahamsmjöl 250 g
Vatten 1250 g
Panosoft* 40 g

Arbetsbeskrivning

    *Som alternativ till Panosoft kan du använda 40 g Vetelyx och 20 g Starbake Mjuk CL.

                                                                                              

    Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min. Väg upp och forma frukostbröd, eller andra bröd, efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.                  

     

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Liggtid ca: 20 min

    Jästid ca: 40 min

    Baktid ca: Bröd/ Frukostbröd 15/25min

    Bakas med ånga.                                                       

    Ingångstemperatur: 250°C

    Färdigbakas i: 200/ 220°C