Om oss

Företagspresentation

En presentation av Zeelandia AB och Zeelandia Group.

Det här är Zeelandia AB

Sedan 2006 ingår vi i den globala Zeelandiakoncernen, ett familjeägt företag med huvudkontor i Holland. Zeelandia grundades år 1900 och har idag över 3100 anställda i 31 länder, och har fullt fokus på bageriingredienser. Vi har produktion i 23 länder och exporterar till mer än 60 länder. Omsättningen 2017 var drygt 5,5 miljarder kronor.

Vi har vårt svenska huvudkontor, med produktion och lager, i Stenkullen utanför Göteborg. Vi har lager även i Hörby i Skåne, i Stockholm i samarbete med Bagerigrossisten samt i Norrland i samarbete med lokala grossister.

Vi vill också inspirera till lönsammare verksamheter och ett utvecklat ledarskap. Därför är vi sedan 2016 stolt huvudsponsor till den av SBK, Sveriges bagare & konditorer, initierade utmärkelsen ”Årets företagare i bageribranschen”, som har till syfte att främja tillväxt, lönsamhet och ett gott ledarskap i vår bransch.

Vårt produktsortiment

Vår produktportfölj omfattar ingredienser för alla typer av matbröd, kaffebröd och kondisbakverk samt skiljemedel och avvägaroljor. Även matfyllningar finns i vårt produkterbjudande.

Vi har ett omfattande egenproducerat sortiment. Vi utvecklar och producerar margarin, bakhjälpmedel, brödbaser, surdegsprodukter, skiljemedel, avvägaroljor, kakmixer, muffinsmixer, vaniljkrämspulver, kaffebrödsfyllningar, livsmedelsfärger, aromer, choklad, sylt, fruktfyllningar, m.m. Produktionen sker både i Stenkullen och hos våra systerbolag.

Vi har dessutom ett brett sortiment av handelsprodukter för att täcka det mesta av ett bageris och konditoris behov, t.ex. färdiga tårtbottnar, mandelmassa och marsipan, moussepulver, mandel, nötter, kryddor, fröer, mjöl, socker, sirap, m.m.

Vi har också ett sockerfritt, alternativsötat sortiment, Diabella har vi döpt det till, ett ekologiskt sortiment, ett e-nummerfritt sortiment och glutenfria produkter.

Våra tjänster

Vi utvecklar ingredienser, processer och produktkoncept för att underlätta för våra kunder att producera och för att inspirera till nya goda bakverk. Vi utvecklar även ingredienser och produktkoncept i samarbete med enskilda kunder. Vi bistår våra kunder i frågor om sälj och marknadsföring, och hjälper vid behov till med marknadsförings- och kommunikationsmaterial, etc.

Våra kunder finns inom alla typer av bagerier, hantverks- och leveransbagerier, butiksbagerier och industribagerier, men även inom choklad- och konfektyrindustrin och livsmedelsindustrin.