Recept

Äpplekringlor

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 2 400 g
Vetelyx 400 g
Socker 400 g
Milko mjölkpulver 100 g
Jäst 150 g
Kardemumma 30 g
Starbake 24 g
Salt 20 g
Vatten 1 000 g
Höstfyllning

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser och kör allt till en

    smidig deg. Låt vila 15-20 min. Kavla ut

    degen och bred ut rikligt med Höstfyllning.

    Vik degen med ett treslag och sporra ut 1 cm

    breda remsor och snurra kringlor. Jäs och

    baka av. Pensla med smält Rex margarin och

    doppa i kanelsocker.

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt

    Degtemperatur: 27°C

    Liggtid ca: 15 min

    Jästid ca: 30 min

    Baktid ca: 8 min

    Ingångstemperatur: 210°C

    Färdigbakas i: 210°C