Recept

 Chiabröd Fullkorn

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 500 g
Fullkornsvetemjöl 700 g
Chiabas 500 g
Jäst 60 g
Vatten 1 000 g
Pano Lux/ Rapsolja/Vetelyx 50 g
Honung 50 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp ingredienserna och kör allt till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

     

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Viltid: ca 30 min

    Baktid ca: 25 min.                                                     

    Bakas med ånga.                                                       

    Jästid ca: 45 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 200°C

    Innehåller 25 % fullkorn.