Recept
Ciabattapizza med Tacofyllning

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Ciabattabas 130 g
Bagerivetemjöl 1300 g
Jäst 70 g
Vatten 1000 g
Tacofyllning
Topping efter eget tycke och smak

Arbetsbeskrivning

    Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt degen jäsa i plastback i 3 timmar. Vält upp degen på bordet och dela upp i 220 g-bitar eller efter önskad storlek. Sträck ut degen så att den blir tunn i mitten med högre kanter. Bred på Tacofyllning och strö över riven ost. Baka av.

    Toppa pizzan med till exempel sallad, paprika & tacochips. Avsluta med att ringla över Crème Fraiche.

    Jästid, Ca: 12 – 24 timmar.

    Baktid Ca: 8 min

    Ingångstemperatur: 260°C.

    Färdigbakas i: 260°C.