Recept
Citronkaka med Italiensk maräng

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Mormors Ljusa Kaka 2000 g
Rapsolja 600 g
Vatten 1000 g
Fermento citron surdeg 60 g
Italiensk maräng
Vatten 160 g
Socker 660 g
Äggvita 400 g
Citronkräm

Arbetsbeskrivning

    Väg upp ingredienserna till Mormors Ljusa Kaka och blanda 4 min med vinge på låg hastighet.

    Häll upp smeten i en kapselform och baka av i 180°C i ca 25 min. Låt svalna.

    Italiensk maräng

    Koka upp vatten och socker till 121°C. När sockerlagen når 115°C börjar du vispa äggvitan. När sockerlagen nått 121°C strilar du försiktigt ner i äggvitan. Fortsätt vispa tills den svalnat.

    Skär ut kakan ur kapseln och stryk på ett lager Citronkräm. Placera i frys så att krämen stelnar för att sedan skära upp kakan i önskad storlek. Spritsa Italiensk maräng på Citronkrämen och bränn av marängen med brännare.