Recept

Äpplebullar med vaniljkräm

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 2 400 g
Vetelyx 400 g
Socker 400 g
Milko mjölkpulver 100 g
Jäst 150 g
Kardemumma 30 g
Starbake 24 g
Salt 20 g
Vatten 1 000 g
Höstfyllning
VANILJKRÄM
Vanilj-S 300 g
Vatten 1 000 g
STRÖSSEL
Rex 500 g
Socker 500 g
Bagerivetemjöl 500 g
Havregryn 500 g

Arbetsbeskrivning

    Vetedeg

    Väg upp alla ingredienser och kör allt till en

    smidig deg. Låt vila 15-20 min.

     

    Vaniljkräm

    Vispa ihop Vanilj-S med vattnet.

     

    Strössel

    Blanda ingredienserna till ett strössel.

     

    Kavla ut degen och bred ut rikligt med

    Höstfyllning. Rulla ihop degen och kubba

    snäckor. Sätt av snäckorna i formar. Jäses.

    Spritsa en klick vaniljkräm i mitten på bullen

    och strö över pajströssel. Baka av.

     

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt

    Degtemperatur: 27°C

    Liggtid ca: 15 min

    Jästid ca: 30 min

    Baktid ca: 8 min

    Ingångstemperatur: 210°C

    Färdigbakas i: 210°C