
Äpplebullar med vaniljkräm
Äpplebullar med vaniljkräm
Äpplebullar med vaniljkräm
Recept
Ingredienser | Vikt / Volym |
---|---|
Bagerivetemjöl | 2 400 g |
Vetelyx | 400 g |
Socker | 400 g |
Milko mjölkpulver | 100 g |
Jäst | 150 g |
Kardemumma | 30 g |
Starbake | 24 g |
Salt | 20 g |
Vatten | 1 000 g |
Höstfyllning | |
VANILJKRÄM | |
Vanilj-S | 300 g |
Vatten | 1 000 g |
STRÖSSEL | |
Rex | 500 g |
Socker | 500 g |
Bagerivetemjöl | 500 g |
Havregryn | 500 g |
Arbetsbeskrivning
Vetedeg
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en
smidig deg. Låt vila 15-20 min.
Vaniljkräm
Vispa ihop Vanilj-S med vattnet.
Strössel
Blanda ingredienserna till ett strössel.
Kavla ut degen och bred ut rikligt med
Höstfyllning. Rulla ihop degen och kubba
snäckor. Sätt av snäckorna i formar. Jäses.
Spritsa en klick vaniljkräm i mitten på bullen
och strö över pajströssel. Baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 8 min snabbt
Degtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 30 min
Baktid ca: 8 min
Ingångstemperatur: 210°C
Färdigbakas i: 210°C
