Recept
Halloweenbakelse

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Mandelbotten:
Mandelmassa 1000 g
Strösocker 50 g
Hallonpuré 250 g
Blodapelsinmousse:
Blodapelsinmousse 200 g
Vatten 250 g
Lätt vispad grädde 1000 g
Caramel/Krokantmousse:
Caramel/Krokantmousse 200 g
Vatten 250 g
Lätt vispad grädde 1000 g
Tårtglaze:
Strösocker 300 g
Vatten 150 g
Glykos 280 g
Gelantinblad 20 g
Kondenserad mjölk 200 g
Vit choklad 300 g
Orange färg
Mjölkchokladfyllning
Marsipan
Frysta hallon

Arbetsbeskrivning

  Mandelbottnar
  Kör ihop mandelmassan och sockret med vinge. Portionera i hallonpurén lite i taget. Spritsa upp bottnar i önskade storlekar och baka av på 190 °C i ca 10 min.

  Blodapelsinmousse
  Vispa grädden lätt. Lös moussepulvret i vattnet och vänd ner i grädden. Gjut sedan moussen till 1/3 i önskad form och ställ i kyl.

  Caramel/Krokantmousse
  Vispa grädden lätt. Lös moussepulvret i vattnet och vänd ner i grädden. Ta ut formarna från kyl, och gjut på Blodapelsinmoussen med 1/3 av Caramel/Krokantmoussen och ställ tillbaka i kyl några minuter. Spritsa sedan i Mjölkchokladfyllning och placera ett fruset hallon i krämen. Avsluta med att placera en mandel/hallon botten i bakelseformen. Jämna sedan ut eventuell nivåskillnad mellan botten och form med Caramel/Krokantmoussen och ställ i frys.

  Tårtglaze
  Koka upp socker, vatten och glykos. Tillsätt detta till den kondenserade mjölken och blanda i de blötlagda och urkramade gelatinbladen. Slå detta över den vita chokladen. Blanda sedan ca 1/3 av glazen med den orange färgen tills rätt nyans har uppnåtts. Häll tillbaka den färgade glazen och mixa med stavmixer. Låt svalna till ca 27-28 °C före användning.

  Montering
  Tryck ut pumporna ur formarna. Placera dem på ett avrinningsgaller och gjut den orangefärgade glazen över bakelserna. Sätt av pumporna på bakelsebrickor eller chokladplattor gjutna på bubbelplast och dekorera med en marsipanstjälk.