Recept
Fruktbröd

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Glutenfri Tasty LF 1000 g
Vatten 800 g
Jäst 40 g
Salt 20 g
Rapsolja 100 g
Honung 30 g
Fruktblandning 100 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp ingredienserna och blanda med vinge till smidig deg. Tillsätt Fruktblandningen sista 2 min.

    Ta upp degen på bordet. Väg av och forma försiktigt degen till önskad form och storlek. Jäs på plank. Baka av i stenugn.

    Viktigt

    Kom ihåg att använda glutenfria produkter att ”mjöla” med, t.ex. potatismjöl, vetestärkelse, majsstärkelse

    Körtid i maskin: 10 min med vinge på medelhastighet.                                               

    Degtemperatur: 27°C                                               

    Baktid ca: 40 min för matbröd.                             

    Bakas med ånga.                                                      

    Jästid ca: 40 min.                                                      

    Ingångstemperatur: 250°C

    Färdigbakas: 220°C