Recept
Grissini med Campaillou

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Campaillou 1 000 g
Jäst 10 g
Salt 20 g
Oliv eller Rapsolja 50 g
Flytande malt 20 g
Honung eller Gul sirap 30 g
Vatten 720 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser, blanda först Campaillou, jäst, honung, olja och vatten

    Tillsätt saltet i slutet av körningen.

    Lägg degen i en plastback. Låt vila i 3 timmar

    Drös ut rikligt med Durumvete på ett bakbord. Stjälp upp degen på bordet, mjöla även ovanpå degen och dela upp den i smala remsor och placera på plåt

    Låt pinnarna jäsa i rumstemperatur ca 60 min, baka av.

     

    Körtid i maskin: 5 min långsamt, 10 min snabbt                             

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Viltid: ca 180 min

    Baktid ca:20 min (stickugn)                                      

    Bakas utan ånga.                                                       

    Jästid ca: 60 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 180°C

    Färdigbakas: 180°C

     

    Tips: Låt Grissinin torka ca 30 min efter bakning packa dom sedan i plast.

    Annars kan dom bli för spröda och spricka.