Recept
Havrebröd med Mörk Rågsur

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 800 g
Havrebröd 1000 g
Jäst 70 g
Mörk Rågsur 100 g
Mörk Malt eller Vört 50 g
Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 30 min. Väg upp och forma valfria bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

     

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 4 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Viltid: ca 30 min

    Baktid ca: 25 min                                                      

    Bakas med ånga.                                                       

    Jästid ca: 40 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 190°C