Recept
Havrekaka med Äppelmix

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 1000 g
Havrebröd 1000 g
Jäst 100 g
Margarin 100 g
Äppelmix (färdigblandad) 900 g
Vatten 600 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp ingredienserna och kör allt till en smidig deg. Väg upp degen till bitar på 400g.

    Kavla ut degbitarna till 6 mm

    Spraya med vatten och doppa med Dekorflinga havre. Markera ett kors med en kavlingspinne. Jäs och baka av

     

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Viltid: ca 30 min

    Baktid ca: 10 min                                                      

    Bakas med lite ånga.                                                

    Jästid ca: 40 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 220°C