Recept
Koster Ciabatta

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Koster 550 g
Vatten 1 500 g
Vetemjöl 1 850 g
Salt 40 g
Jäst 30 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp ingredienserna och kör en smidig deg .placera degen i ett plasttråg.

    Låt degen vila ca 3 timmar. Vänd upp den på bakbordet, skär upp till degbitar i valfri storlek.

    Sätt av på plåt och låt jäsa i rumstemperatur ca 30min. Baka av.    

     

                                                             

    Körtid i maskin: 3 min långsamt och 10 min snabbt.                                                   

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Baktid ca: 15-20 min.                                               

    Bakas med ånga.                                                       

    Liggtid: ca 3 timmar                                                 

    Jästid ca: 30 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 220°C