Recept
Salty Caramel krämbullar

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 2300 g
Vetelyx margarin 400 g
Strösocker 400 g
Milko mjölkpulver 100 g
Kardemumma 30 g
Jäst 150 g
Salt 20 g
Starbake Volym CL 23 g
Vatten 1000 g
KRÄM
Vanilj-S 150 g
Vatten 500 g
Salty Caramel fyllning 650 g
GARNERING
Rex margarin
Strösocker
Kardemumma

Arbetsbeskrivning

    Vetedeg

    Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg. Väg upp i 2100 g bräck. Låt vila.

     

    Salty Caramel kräm

    Vispa ihop Vanilj- S med vattnet. Tillsätt Salty Caramel fyllning och blanda till slät kräm.

     

    Rundriv bräcken och sätt av på plåt. Jäses. Spritsa Salty Caramel krämen i mitten på bullen. Baka av.

    Pensla med smält Rex margarin och doppa i kardemummasocker.

     

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Liggtid ca: 15 min

    Jästid ca: 35 min

    Baktid ca: 8 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 210°C

    Färdigbakas: 210°C