Recept
Kryddknäcke på Värmlandsbas

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Vatten 1000 g
Jäst 80 g
Värmlandsbas 800 g
Mörkbrun sirap 250 g
Oblandad rågsikt 200 g
Bagerivetemjöl 800 g
Anis/Fänkål 25 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp Värmlandsbas och blanda med vattnet. Låt blandningen svälla medans du väger upp resterande ingredienser.

    Kör sedan ihop alla ingredienser till en smidig deg.

    Låt vila i ca 15min.

    Kavla ut degen så tunt det går förslagsvis 2mm

    Sporra ut kvadrater eller rektanglar eller stansa ut rundlar i valfri storlek. Dekorera med valfri fröblandning och lägg knäckebrödet på plåt.

    Körtid i maskin: 10+ 2min.

    Liggtid: 15 min.

    Degtemperatur: 27°C.

    Jästid, ca: 30 + 10 min. i rumstemp.

    Baktid ca: 18 min.

    Ingångstemperatur: 150°C.

    Färdigbakas i: 150°C.