Recept Recept
Lussekatter med saffran

Traditionsenligt till Lucia & Jul

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Vatten 1000 g
Jäst 150 g
Salt 10 g
Socker 400 g
Vetegott Plus 400 g
Milko 50 g
Bagerivetemjöl 2300 g
Saffran Classic/Supreme/Supreme Gold 75 g
Russin

Arbetsbeskrivning

    Väg av och blanda ingredienserna till en smidig deg. Dekorera ev. med russin.

    Körtid i maskin: 2+4 min.
    Liggtid: 30 min.
    Degtemperatur: 27°C.
    Jästid, ca: 45 min.
    Baktid ca: 10 min. för bullar, 15-20 min. för kransar och längder.
    Ingångstemperatur: 220°C.
    Bakas utan ånga.
    Färdigbakas i: 200°C.

    TIPS: Om du vill ha mjölkfria lussekatter, ersätt Milko med Zealux, dosering: 25 g.
    För smak av kardemumma, tillsätt 20 g.