Recept
Morsdagstårta

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Anslag
Quickanslag 1000 g
Vatten 350 g
Ägg 500 g
Chokladmousse
Kessko Chokladmousse 200 g
Vatten 250 g
Lätt vispad grädde 1000 g
Jordgubbsmousse
Kessko Jordgubbsmousse 200 g
Vatten 250 g
Lätt vispad grädde 1000 g
Fruktfyllning Mango
Marsipan
Chokladdekor
Marsipanrosor

Arbetsbeskrivning

    Quickanslag

    Väg ihop ingredienserna till Quickanslaget och vispa i 7 min. Häll upp smeten i anslagsringar och baka av i 180 °C ca 20 min (använd sticka).

     

    Chokladmousse

    Vispa grädden lätt. Blanda moussepulver med vatten och vänd ner i grädden.

     

    Jordgubbsmousse

    Vispa grädden lätt. Blanda moussepulver med vatten och vänd ner i grädden.

     

    Montering

    Dela anslaget i 3 bottnar och skär ut dessa till hjärtformar. Stryk sedan på Fruktfyllning Mango och Chokladmousse på första bottnen. Lägg på andra bottnen och stryk på Fruktfyllning Mango och Jordgubbsmousse. Lägg sedan på den sista bottnen och stryk upp hela den hjärtformade tårtan, medJjordgubbsmousse och klä den i röd marsipan. Dekorera gärna tårtan med marsipanrosor och chokladdekorer från Zeelandias dekorsortiment.