Recept
Påsktårta

Fin tårta till Påsk

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Anslag
Mormors ljusa kaka 1000 g
Rapsolja 300 g
Vatten 500 g
Gräddmousse
Kessko neutral gräddmousse 150 g
Vatten 200 g
Lätt vispad grädde 1000 g
Ägglikörmousse
Kessko Ägglikörmousse 200 g
Vatten 250 g
Lätt vispad grädde 1000 g
Mjölkchokladfyllning
Marsipan
Arabesque Noir 58, mörk choklad
Chokladdekor
Marsipanrosor

Arbetsbeskrivning

    Anslag
    Kör ingredienserna till Mormors Ljusa kaka på låg hastighet med vinge i 4 min. Häll upp i tårtringar, till halva höjden, och baka av i 180 °C ca 25 min (använd sticka).


    Gräddmousse
    Vispa grädden lätt. Lös moussepulvret i vattnet och vänd ner i grädden. Hacka sedan 50 g choklad i småbitar och vänd ner i gräddmoussen.


    Ägglikörmousse
    Vispa grädden lätt. Lös moussepulvret i vatten och vänd ner i grädden.


    Montering
    Dela anslaget på 3 bottnar, och skär till som påskägg. Stryk upp första bottnen med Mjölkchokladfyllning och Gräddmousse. Lägg på nästa botten och stryk på med Mjölkchokladfyllning och Ägglikörmousse. Lägg sedan på sista bottnen och stryk upp hela påskägget med Ägglikörmousse och klä därefter tårtan med marsipan. Dekorera gärna påsktårtan med marsipanrosor och chokladdekorer från Zeelandias dekorsortiment.

    Tips! För att tillverka fågelbo i choklad, spritsa ut tunna strängar av smält choklad (45-50 °C) på en fryst bakplåt eller helst en marmorplatta. Forma till fågelbo och sätt på kyl tills chokladen har stelnat, ca 1-2 timmar.