Recept
Rotfruktsbröd Dinkel

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Rotfrukts- & grönsaksblanding 150 g
Salt 5 g
Vatten 300 g
Bagerivetemjöl 1300 g
Dinkelbas 500 g
Jäst 70 g
Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

    Blötlägg rotfrukts- & grönsaksblandning. Låt dra i ca 15 min.

    Väg upp övriga ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

    Körtid i maskin: 3 min långsamt + 6 min snabbt                                                          

    Degtemperatur: 27°C                                               

    Viltid : ca 30 min

    Baktid ca: 30 min.                                                    

    Bakas med ånga.                                                      

    Jästid ca: 45 min.                                                      

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 180°C