Recept

Skärgårdskaka med Majsan

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Majsan 1 000 g
Fullkorns vetemjöl 900 g
Pano Lux eller Vetelyx 200 g / 240 g
Gul sirap 100 g
Jäst 100 g
Vatten 1 000 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.

    Väg upp degen i 250 g bitar rundriv, låt vila i ca 30 min

    Kavla ut kakor på ca 4 mm. Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av  

     

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Viltid: ca 30 min

    Baktid ca:5min (stickugn)                                        

    Bakas utan ånga.                                                       

    Jästid ca: 40 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 250°C

    Färdigbakas: 250°C