Recept
Sommarbullar med vaniljkräm och strössel

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 2 400 g
Vetelyx 400 g
Socker 400 g
Milko 100 g
Kardemumma 30 g
Jäst 150 g
Salt 20 g
Starbake Volym CL 23 g
Vatten 1 000 g
VANILJKRÄM
Vanilj-S 300 g
Vatten 1 000 g
STRÖSSEL
Rex 500 g
Socker 500 g
Bagerivetemjöl 500 g
Havregryn 500 g
Sommarfyllning

Arbetsbeskrivning

    Vetedeg
    Väg upp ingredienserna och kör till smidig deg.
    Låt vila.

     

    Vaniljkräm
    Vispa ihop Vanilj- S med vattnet.


    Kavla ut degen till 2,5 mm. Bred ut Sommarfyllning
    över degen. Rulla ihop och kubba upp till snäckor. Sätt av bullarna i formar. Jäses.
    Spritsa en klick vaniljkräm i mitten av bullen
    och strö över strössel. Baka av.


    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt
    Degtemperatur: 27°C
    Liggtid ca: 15 min
    Jästid ca: 35 min
    Baktid ca: 8 min
    Ingångstemperatur: 210°C
    Färdigbakas: 210°C