Recept

Tacobulle med Majsan

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Majsan 1 000 g
Bagerivetemjöl 1 100 g
Pano Lux eller Vetelyx 200 g / 240 g
Socker 50 g
Jäst 100 g
Vatten 1 000 g
FYLLNING
Tacofyllning
Riven ost

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.

    Låt vila ca 15 min. Kavla ut degen på samma sätt som vanliga kanelsnäckor.

    Bred ut tacofyllningen rulla ihop till en sträng, kubba upp bullar.

    Placeras i valfri kapselform, jäs, beströ med ost, baka av.  

     

    Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Viltid: ca 15 min

    Baktid ca:7 min (stickugn)                                        

    Bakas utan ånga.                                                       

    Jästid ca: 40 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 250°C

    Färdigbakas: 240°C