Recept
Thekaka med Koster

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Koster 550 g
Vatten 1 000 g
Vetemjöl 1 500 g
Socker 150 g
Vetelyx/Panolux 200 g/160 g
Salt 30 g
Jäst 75 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp ingredienserna och kör en smidig deg.

    Väg upp degen i 2400 g bräck. Rundriv och kavla ut bullarna till thekakor.

    Jäs thekakorna halva jästiden och nagga. Jäs färdigt. Baka av.

     

                                                             

    Körtid i maskin: 3 min långsamt och 5 min snabbt.                                                     

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Baktid ca: 5 min.                                                       

    Bakas utan ånga.                                                       

    Ingen Liggtid                                 

    Jästid ca: 20+20                                                         

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 240°C