Recept
Valnötsbräck med Campaillou

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Campaillou 2 000 g
Jäst 20 g
Valnötter 300 g
Flytande vört 30 g
Salt 40 g
Vatten 1 440 + 200 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser, blanda först Campaillou, jäst, vört, valnötter och nästan allt vatten.

    Tillsätt resten av vattnet och saltet i slutet av körningen.

    Lägg degen i en plastback. Låt vila i 2 timmar vik ett treslag och låt den vila 1 timma till.

    Stjälp upp degen på bordet och dela upp den i bitar 70-90 g

    Låt bräcken jäsa på plank i rumstemperatur i ca 30 min, baka av.

     

    Körtid i maskin: 5 min långsamt, 10 min snabbt                             

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Viltid: ca 120+60 min

    Baktid ca: 25 min (stenugn)15-20 min (stickugn)                                

    Bakas med ånga.                                                       

    Jästid ca: 30 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 220°C