Recept

Ven Ostkaka

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 1 000 g
Ven brödbas 500 g
Salt 20 g
Panolux eller Vetelyx 100 g
Socker 100 g
Riven ost (valfri) 200 g
Jäst 75 g
Vatten 1 000 g
Ostedrys för garnering

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Väg upp degen i 400 g bitar och rundriv. Vilotid 15 min.

    Kavla ut till 3 m.m. tjocklek. Dela kakan i fyra lika delar. Tryck ut hål så det liknar en rundpipig ostskiva.

    Spraya med vatten och vänd ”ostskivorna” i Ostedrys.

    Jäs och baka av.

     

    Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Vilotid: ca 20 min

    Baktid ca: 7 min.                                                       

    Bakas med lite ånga.                                                

    Jästid ca: 30 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 220°C