Recept

Ven Potatis- och rågkubb

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 200 g
Ven brödbas 500 g
Rågmjöl stenmalet 400 g
Oblandad rågsikt 400 g
Surdegspulver 50 g
Salt 30 g
Panolux eller Vetelyx 50 g
Mörk sirap 200 g
Jäst 75 g
Vatten 1 100 g

Arbetsbeskrivning

    Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.

     

    Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt                                

    Degtemperatur: 27°C                                                

    Vilotid: ca 30 min

    Baktid ca: 30 min.                                                     

    Bakas med ånga.                                                       

    Jästid ca: 45 min.                                                       

    Ingångstemperatur: 240°C

    Färdigbakas: 180°C