Recept
Vörtbröd med Flytande vört

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Vatten 1000 g
Jäst 150 g
Salt 30 g
Vetegott 100 g
Vört, flytande 400 g
Starbake 30 g
Bagerisirap, mörkbrun 300 g
Oblandad rågsikt 300 g
Bagerivetemjöl 2100 g
Kryddblandning* 50 g
Russin (om så önskas) 300 g

Arbetsbeskrivning

    Väg av och blanda ingredienserna till en smidig deg. Väg av degen i 550 grams bitar, vilka rundrives och formas till önskad brödtyp.

    Körtid i maskin: 4+3 min.
    Liggtid: 30 min.
    Degtemperatur: 28°C.
    Jästid, ca: 45 min.
    Baktid ca: 25-45 min.
    Ingångstemperatur: 250°C.
    Bakas med ånga.
    Färdigbakas i: 210°C.

    *vår pepparkakskrydda eller egen.