Recept
Wienerkam med
Mjölkchokladfyllning

Recept

Ingredienser Vikt / Volym
Bagerivetemjöl 2300 g
Strösocker 150 g
Salt 15 g
Wienerlyx 100 g
Starbake 20 g
Ägg 400 g
Vatten 1000 g
Wienerlyx 2400 g
Mjölkchokladfyllning

Arbetsbeskrivning

    Se till att all ingredienser utom margarinet är så kalla som möjligt. Blanda ingredienserna till en smidig deg. Kavla in Wienerlyxen, 3 x treslag. Kavla ut degen till 2,5 mm tjocklek. Skär ut längder av degen som är 85 mm breda. Spritsa en sträng mjölkchokladfyllning i mitten av deglängderna. Vik över ena halvan av degen så du stänger in fyllningen och tryck till med en kavlingspinne. Sporra med en Parisersporre längs med deglängderna. Pensla strängarna med ägg eller brödglans. Dela degsträngarna i bitar som är 120 mm breda. Vänd dem i mandelsocker sätt av på plåt. Jäs och baka av.

    Körtid i maskin: 4 min långsamt, 3 min snabbt
    Degtemperatur: 15°C
    Liggtid ca: 0 min
    Jästid ca: 20-25 min
    Baktid ca: 15 min
    Ingångstemperatur: 210°C
    Färdigbakas i: 180°C